Відбулося жеребкування попереднього раунду європейської кваліфікації чемпіонату світу 2024 року з футзалу.

Відбулося жеребкування попереднього раунду європейської кваліфікації чемпіонату світу 2024 року з футзалу.

Сім європейських команд увійдуть до числа 24-х учасників ЧС-2024 з футзалу. Якщо національну асоціацію з УЄФА буде обрано для проведення фінального турніру, вона автоматично отримає місце на чемпіонаті світу, і тоді лише шість команд пройдуть через кваліфікацію. В іншому випадку відбірний цикл визначить сімох учасників ЧС-2024 від Європи.

Формат

Кваліфікація проходитиме у п’ять етапів: попередній раунд (міні-турніри), основний раунд (групи з домашніми та виїзними матчами), плей-офф основного раунду (домашні та виїзні матчі), елітний раунд (групи з домашніми та виїзними матчами) та плей-офф елітного раунду (домашні та виїзні матчі).

24 команди з найнижчим коефіцієнтом станом на листопад 2021 року стартують у попередньому раунді: Молдова, Чорногорія, Албанія, Косово, Туреччина, Норвегія, Данія, Швеція, Вірменія, Німеччина, Греція, Ізраїль, Швейцарія, Кіпр, Болгарія, Литва, Андорра, Сан-Марино, Естонія, Мальта, Шотландія, Гібралтар, Австрія, Північна Ірландія.

Усі інші учасники стартують у груповому етапі основного раунду: Іспанія, Росія, Португалія (чинний володар трофея), Казахстан, Хорватія, Сербія, Азербайджан, Італія, Чехія, Україна, Словенія, Боснія і Герцеговина, Польща, Фінляндія, Румунія, Словаччина, Грузія, Білорусь, Нідерланди, Угорщина, Франція, Бельгія, Латвія, Північна Македонія.

Попередній раунд

Матчі: 4—13 квітня 2022 року.

Сьогодні під час жеребкування 24 збірні були розбиті на шість груп по чотири команди. Поєдинки пройдуть у вигляді міні-турнірів. Переможці груп та володарі других місць вийдуть до основного раунду.

Група А: Чорногорія, Німеччина*, Сан-Марино, Гібралтар.

Група В: Норвегія*, Данія, Кіпр, Мальта.

Група С: Косово, Вірменія, Болгарія*, Шотландія.

Група D: Туреччина, Ізраїль, Литва*, Північна Ірландія.

Група E: Албанія, Швеція*, Андорра, Австрія.

Група F: Молдова*, Греція, Швейцарія, Естонія.

*господарі міні-турнірів.

Основний раунд

Жеребкування: 6 липня 2022 року.

Матчі: будуть завершені до 8 березня 2023 року.

36 збірних будуть розбиті на 12 груп по три команди, поєдинки проходитимуть удома й на виїзді. 12 переможців груп і чотири найкращі володарі других місць вийдуть в елітний раунд. Інші вісім володарів других місць братимуть участь у плей-офф основного раунду.

Плей-офф основного раунду

Жеребкування: 10 березня 2023 року.

Матчі: 10—19 квітня 2023 року.

Вісім команд будуть розбиті на чотири пари, поєдинки проходитимуть удома й на виїзді. Переможці вийдуть до елітного раунду.

Елітний раунд

Жеребкування: 5 липня 2023 року.

Матчі: будуть завершені до 20 грудня 2023 року.

20 збірних будуть розбиті на п’ять груп по чотири команди, поєдинки проходитимуть удома й на виїзді. П’ять переможців груп вийдуть на ЧС-2024. Чотири найкращі володарі других місць вийдуть у плей-офф елітного раунду. Якщо європейська асоціація буде відібрана для проведення фінального турніру, то лише два найкращі володарі других місць вийдуть у плей-офф елітного раунду.

Плей-офф елітного раунду

Жеребкування: 25 січня 2024 року.

Матчі: 8—17 квітня 2024 року.

Чотири команди будуть розбиті на дві пари (якщо в плей-офф братимуть участь лише дві команди, буде проведено жеребкування для визначення порядку матчів), поєдинки проходитимуть удома й на виїзді. Переможці вийдуть на ЧС-2024.

uaf.ua

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser