FAVBET Экстра-лига. Энергия - Продэксим 1:3.

FAVBET Экстра-лига. Энергия - Продэксим 1:3.

Останній матч 6 туру FAVBET Екстра-ліги розпочався з невеличкого казусу: чомусь не пролунав Гімн України, тому гравцям та вболівальникам довелося виконувати Славень самотужки. Можливо, таке виконання одного з головних державних символів України надихнуло футзалістів «Енергії» та «Продексіму» на хорошу гру.

«Енергетики» на очах своїх вболівальників намагались одразу з перших хвилин гри порадувати хорошими діями та голом. Принаймні, судячи з тих моментів, які створили львів’яни на початку гри, підопічні Валерія Легчанова були налаштовані на швидкий гол. Але ані Ременцю, ані Легендзевичу, ані Гасюку не вдалося змусити Савенка капітулювати. Натомість, «Продексім» на 4-й хвилині зміг забити у ворота Пітулі. Савенко знайшов передачею Зварича, а той пробив у дальній кут воріт «Енергії». А вже за хвилину той-таки Зварич міг зробити дубль. Він пробивав майже з ідентичної позиції, як і при епізоді з голом, але м’яч влучив у стійку воріт Пітулі. Такий початок гри одразу навів на висновок, що гра буде дуже цікавою. І подальші події тільки підтвердили це ствердження.

«Енергетики» здивували тим, що стали робити акцент на високий пресинг. Львів’яни постійно шукали можливість пресингу вати суперників та змушували їх подекуди помилятись, після чого біля воріт Савенка створювались моменти. У відповідь на це «Продексім» створював свої атаки, через що Пітуля також вступав у гру, епізодично рятуючи «Енергію». Але все-таки за рахунок бажання «Енергія» намагалась більше створювати моментів біля чужих воріт, і подекуди виникала думка, що «Енергія» заслужила на гол. І це сталося на 17-й хвилині. Перед штрафним, який виник біля воріт Савенка, наставник «Енергії» Валерій Легчанов взяв тайм-аут, і результат взятої «хвилини» був скоро продемонстрований наочно. «Зелено-білі» розіграли штрафний, і Гасюк дальнім ударом змусив Савенка діставати м’яч з сітки своїх воріт. Таким чином, рахунок 1:1 фактично став яскравим відображенням того, що відбувалось на майданчику Палацу спорту «Галиччина». Але при цьому треба сказати, що до кінця першого тайму обидві команди шукали можливості для того, щоб вийти вперед.

Другий тайм розпочався практично зі швидкого голу. На 23-й хвилині Роніньйо здорово зіграв індивідуально, обігравши за рахунок фінтів суперників та пробивши по воротах Пітулі – так рахунок став 2:1 на користь чинних чемпіонів України. Але при цьому футзалісти «Енергії» абсолютно не знітились та продовжили грати у свою гру, і вони продовжили застосовувати пресинг, а також створювали моменти біля воріт Ципуна, який у другому таймі захищав ворота «Продексіму». Хоча були хороші моменти у Легендзевича, Буньо, Ковальчука. У «Продексімі» ж виділялась друга четвірка, яка грамотно контролювала м’яч та тримала оборону «Енергії» в постійній напрузі.

Ближче до кінця гри «Енергія» перейшла на гру з п’ятим польовим, намагаючись врятувати гру. Однак, забити другий м’яч у ворота «мельників» їм не вдавалось. А от «Продексім» свій гол забив – Бессалов забив одночасно з сиреною, і рахунок став 3:1 на користь чинних чемпіонів України, які в підсумку поїдуть зі Львова з перемогою.

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) – 1:3
Голи: Гасюк (17) – Зварич (4), Роніньйо (23), Бессалов (40)
«Енергія»: Пітуля – Струк, Ковальчук, Ременець, Пелех – Легендзевич, Буньо, Танський, Гасюк
«Продексім»: Савенко (Ципун, 21) – Скорий, Роніньйо, Даніель, Волянюк – Корсун, Зварич, Шотурма, Білоцерківець – Д. Сорокін, Давід, Бессалов, Ланко
Попередження: Пітуля (39) – Корсун (25)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser