Продэксим-2 вышел в 1/8 Кубка Регионов АФЛУ 2018

Продэксим-2 вышел в 1/8 Кубка Регионов АФЛУ 2018

30 березня 2018 року

11:00  Група D  Сатурн (Вапнярка, Вінницька обл.) - Продексім-2 (Херсон) 2:4 (0:3)
Голи: 
Мунтян (19), Мартинюк (21) - Поплевічев (4), Белан (8), Волков (9), Кошевий (24)

Стартовий матч першого ігрового дня, як і усього турніру загалом, почався з традиційної для таких випадків стартової розвідки. Ігровою ініціативою з перших хвилин заволоділи номінальні гості, але до якоїсь реальної небезпеки справа не доходила. Більш-менш реальну нагоду вивести херсонців уперед на четвертій хвилині мав Максим Кошевий, проте, після його пострілу з гострого кута м’яч влучив у стійку. Та все ж домінування «біло-синіх» на майданчику колись мало втілитися у матеріальну перевагу. І це трапилося на четвертій хвилині першого тайму. Після розіграшу стандартного положення ігровий снаряд до сітки воріт Володимира Булата надіслав Віталій Поплевічев. Опинившись у ролі наздоганяючих, команда з Вапнярки дещо активізувалася. Господарі завдали по воротах дублерів «Продексіму» кілька небезпечних ударів, але частину із них заблокували польові гравці херсонців, а у решті випадків безпомилково на лінії воріт діяв Владислав Масалов. За чотири хвилини до закінчення тайму «Сатурн» отримав право на доволі перспективний штрафний, але після удару Шкурака м’яч влучив у стійку, а добиванню Мунтяна трохи забракло влучності. І тут же спрацювало правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Вже у наступній атаці після удару Данила Белана Володимиру Булату знов довелося витягати «кулю» із сітки власних воріт – 0:2. Дуже швидко відбулося і третє взяття воріт «Сатурну». І трапилося воно, знов-таки, після розіграшу стандартного положення. Цього разу це був кутовий, розіграш котрого завершився потужним та прицільним пострілом Волкова. Вже перед самісіньким завершенням першої половини гри представники Вінничини мали реальну нагоду трохи скоротити відставання, але Волошин якимось дивом з близької відстані не влучив у порожній кут воріт суперника. На тому перша половина протистояння і завершилася. На перерву суперники пішли за рахунку 0:3. 

Здавалося, що шансів врятувати цю гру за дванадцять хвилин другого тайму у номінальних господарів не так вже й багато. Тим більше, малюнок гри по перерві особливо не змінився. Більш майстерна та мобільна молодь херсонців впевнено контролювала хід гри та якихось серйозних підстав для сумнівів у тому, що гра завершиться на їх користь, не давала. Перша половина другого тайму так і минула без небезпечних моментів біля тих чи інших воріт. Воно  й не дивно, адже одна команда грала по рахунку, а інша вже просто не мала сил переломити хід гри. Так тривало до дев’ятнадцятої хвилини, коли Олександру Мунтяну ударом у падінні вдалося змусити Масалова капітулювати – 1:3. Пройшло якихось дві хвилини і у звітну гру якимось дивом повернулася інтрига. Мартинюк опинився перед воротами «Продексіму-2» і, замість того, щоб банально пробити на силу, майстерно перекинув м’яч через воротаря – 2:3. Незважаючи на таке раптове загострення інтриги, останні хвилини зустрічі пройшли без зайвих емоцій. На останній хвилині «Сатурн» спробував врятувати гру, підключаючи до атак п’ятого польового, але це обернулося для них голом у порожні ворота від Максима Кошевого.

14:20  Група D  Продексім-2 (Херсон) - Квадр (Харків) 0:3 (0:1)
Голи: Онацький (12), Рябчун (15), Ольховський (22)
Попередження: Імам (6)

У порівнянні зі грою «партизанів» та «залізничників», перший тайм поєдинку херсонців та харків’ян видався доволі виваженим і, як то кажуть, академічним. Суперники грали від простоти, намагаючись, в першу чергу, не припуститися помилки, а вже потім думали про атаки. По суті, уся активність обмежувалася дальніми ударами по воротах, з якими обидва голкіпери справлялися без особливих проблем. Змінити ситуацію міг небезпечний штрафний удар, призначений у напрямку воріт «Продексіма», за чотири хвилини до закінчення тайму. Харків’яни навіть хвилинну перерву взяли для того, щоб спланувати розіграш стандарту, але втілити свою ідею у життя їм не вдалося. Останні хвилини першої половини пройшли у тому ж ключі. Здавалося, що на перерву команди так і підуть за нічийного рахунку, але за лічені секунди до сирени ворота херсонців вразив Владислав Онацький – 0:1.

Після перерви становище «мельників» погіршилося. Номінальні господарі поєдинку забули на підступах власного карного майданчику Андрія Рябчуна, і той скористався своєю нагодою подвоїти перевагу «Квадра» «на відмінно». Враховуючи те, що виправити ситуацію, яка склалася, херсонцям не вдавалося, за чотири хвилини до завершення гри вони почали підключати до своїх атак п’ятого польового гравця. Така тактика дозволила «біло-синім» взяти м’яч під свій контроль, але створювати хоч якусь небезпеку біля воріт опонента не вдавалося. Більш того, одна з контратак харків’ян завершилася третім голом. «Продексім-2» намагався й надалі грати у свою гру, але забити бодай гол престижу цій команді так і не вдалося.   

aflu.com.ua  

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser