Продексім двічі вдома поступився Урагану

Продексім двічі вдома поступився Урагану

Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали

8 травня 

14.00. Продексім (Херсон) – Ураган (Івано-Франківськ)  0:3 (0:1)
Голи: 
Лебідь (9), Микитюк (22), Абакшин (36).
“Продексім”: Бакинський (в) – Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза, Корсун – Скорий, Бессалов, Волянюк, Д. Сорокін – С. Моспан, Зварич, Білоцерківець, Маєвський – Заєць (в). Головний тренер: Андре Броканелло.
“Ураган”: Колток (в) – Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) – Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич – Коробка, Онуфрак, Дичук – Кардаш (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Роніньо (31) – Кордоба (20), Масевич (28).
Рахунок у серії: 0:1

Перший матч фінальної серії на правах господарів краще розпочали “мельники”. Даніель Роза з вигідних позицій двічі пробив повз, а Корсун програв ближню дуель голкіперу “драконів” Колтку. Відповідь гостей була не менш гострою – спочатку Бакінський врятував після потужного удару Лебедя, а за кілька миттєвостей сольний прохід Абакшина завершився пострілом повз нижній кут воріт. Далі знов в центрі уваги опинився Абакшин, який після виходу віч-на-віч з Бакінським майстерно обіграв останнього і відпасував на вільного Микитюка. Капітан “драконів”, пробиваючи вже у порожні ворота, влучив у Корсуна. Втім, гол не змусив себе довго чекати. Лебідь обікрав на правому фланзі Моспана і, не зближуючись з голкіпером, потужно пробив під поперечку. Диво-гол, який шокував трибуни спорткомплексу ХФСК – 0:1.

Далі – більше. Микитюк прийняв на “стовпа” після введення від Колтка, обіграв Бакінського і відкотив на вільного Масевича. Мар’ян в дотик пробив прицільно та несильно, тож Даніель Роза у підкаті зумів підстрахувати свого голкіпера. Далі глядачі стали свідками футзалу на зустрічних курсах, де на перші ролі вийшли голкіпери обох команд. Тож сирена на перерву зафіксувала мінімальну перевагу підопічних Максима Павленка – 0:1.

Другий тайм розпочався зі взяття воріт. Це Фаренюк та Микитюк на двох організували гол. Перший відібрав “круглого” в центрі, на швидкості промчав майже весь майданчик і віддав на ліву бровку, де вже чатував капітан “драконів” – 0:2. Далі суперники обмінялись гострими випадами. Колток двічі поспіль врятував після ударів Корсуна та Роніньо, Абакшин у ближньому бою не зміг переграти Бакінського, а постріли Лебедя та Микитюка пройшли повз ворота.

За шість хвилин до завершення матчу Даніель Роза вийшов у воротарській футболці. Під час розіграшів п’ятого Колток раз за разом рятував від, здавалось би, неминучих голів, а коли голкіпер вже був відіграний, на допомогу приходили партнери по команді та каркас воріт. Втім, реалізувати штучну більшість “мельникам” не вдалось, тоді як Абакшин ударом зі своєї частини майданичка підбив остаточні 0:3 на користь “драконів” у першому матчі фінальної серії.

9 травня
 

14.00. Продексім (Херсон) – Ураган (Івано-Франківськ)  2:3 (2:0)
Голи: Скорий (4), Д. Сорокін (20) – Лебідь (35), Фаренюк (38, 40)
“Продексім”: Бакинський (в) – Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза, Корсун – Скорий, Бессалов, Волянюк, Д. Сорокін – С. Моспан, Зварич, Білоцерківець, Маєвський – Заєць (в). Головний тренер: Андре Броканелло.
“Ураган”: Кардаш (в) – Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) – Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич – Коробка, Онуфрак, Дичук – Колток (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Кордоба (10), Лебідь (19), Микитюк (30)
Рахунок у серії: 0:2

Як і в суботу, другий поєдинок серії розпочався з атак господарів. В центрі уваги двічі опинявся Роніньо, з ударами якого впорався Кардаш. Все ж на 4-ій хвилині “мельники” відкрили лік голам у матчі. “Дракони” загубили Скорого під час розіграшу кутового і останній головою відправив м’яч точно в ціль – 1:0. Одразу гості помчали відіграватись. Радевич та Лебідь пробили у Бакінського, “парашут” від Абакшина опустився на ворота, тоді як Фаренюк бісіклетою бив над рамкою. Ближче до екватору першого тайму гра вирівнялась, тож додалось роботи у голкіперів обох команд. Під завісу тайму чи не єдину помилку від гостей реалізували “мельники”. Це Сорокін відібрав “круглого” у Кордоби і несильним ударом знайшов шапарину між Кардашем та стійкою – 2:0.

Після відпочинку “дракони” були налаштовані на те, щоб, як мінімум, відігратись. Двічі загрожував воротам Масевич, а Кордоба з дальної відстані перевірив пильність Бакінського. Далі обидві команди запропонували одна одній “цупкий” футзал за мінімальної кількості гострих нагод. За вісім хвилин до фінальної сирени Шеремета одягнув воротарську футболку і “дракони” перейшли на гру з п’ятим польовим. Перший розіграш п’ятого дивідендів не приніс, а гол гості забили після стандарту. З потужним ударом Лебедя зі штрафного не зміг впоратись голкіпер – 2:1. Франківці й надалі атакували у штучній більшості – на вістрі атаки опинялись Микитюк та Лебідь, але знову у гру вступав голкіпер. На 38-ій хвилині матчу гості таки добилися свого. Фаренюк в два дотики вразив нижню “шістку” – 2:2!

На цьому “дракони” й не думали зупинятись. Дальній удар Кордоби взяв голкіпер, а Микитюк з шести метрів пробив над воротами. Розв’язка у матчі наступила за 30 секунд до завершення. Фаренюк відкрипився від оборонців “мельників” під час розіграшу кутового і головою приніс своїй команді перемогу – 2:3!

Тепер фінальна серія переїздить до Івано-Франківська, де відбудеться третій і, за необхідності, четвертий поєдинки. Ці матчі пройдуть 17-го та, за необхідності, 18-го травня у Манежі КФВ. Початок о 18:00.

Джерело – Пресслужба НФК “Ураган”

futsalua.org

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser