Большой финал АФЛУ-2018: День первый и Амалтея выходит в 1/8

Большой финал АФЛУ-2018: День первый и  Амалтея выходит в 1/8

12:00  Група С  Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - Амалтея (Херсон) 1:1 (1:0)

Гол: Степанюк, 12 - Співаков, 16

Попередження: Кушнірук, 21, Калюжний, 28 (обидва - Амалтея)

У дебюті гри хороший момент не використав херсонець Снитко, а на 7-й хвилині кіпер "Амалтеї" Касперович метрів з 12-ти розрядив свою гармату, але його колега Чемерис виручив свою команду. Взагалі Касперович постійно підключався до своїх атак і це дозволяло гостям контролювати м'яч, і створювати небезпеку біля воріт представників Рівненщини. Чинний срібний призер АФЛУ переважно відсиджувався у захисті, але терпляче чекав свою нагоду і таки її дочекався - Степанюк з пари метрів пробив між ніг воротарю - 1:0. Херсонці продовжили обстріл воріт суперників з дальніх дистанцій, але воротар "свиспанівців" все відбивав. В кінці тайму рахунок мав змінюватися коли Чемерис пробив від своїх воріт у штангу чужих, а Паршиков дивом не добив м'яч у порожні ворота. Загалом перший тайм пройшов у дуже в'язкій боротьбі.

Другий тайм почався з потужного прострілу Калюжного, який майже з лінії воріт заштовхав Співаков - 1:1. Навіть ця подія не збадьорила команди і продовжилася в'язка гра з мінімумом гостроти. Костопольці разок вдало вибігли в контратаку, а "херсонський Мохамед Салах" Карен Тонеян був близьким до голу після удару зі штрафного. Відзначимо, що попри те, що левову частку часу Касперович проводив на чужій половині майданчика, херсонці практично не давали опонент На 21-й хвилині "Амалтея" показала, що гра в рівних складах їм дається може навіть і краще ніж у більшості, але Кушнірук з пари метрів не зумів втілити у гол простріл Тонеян. Муковозов і Тонеян мали непогані нагоди, щоб схилити шальки терезів на користь своєї команди, а Касперович настріляв собі в персональну статистику ударів ледь не більше, ніж усі інші гравці разом узяті, але рахунок залишився незмінним. За півхвилини до кінця Степанюк міг оформити дубль, але з його ударом з лівого флангу Касперович впорався, та й було б не зовсім справедливо якби "свиспанівці" здобули перемогу у цій грі. 

15:00  Група С  Амалтея (Херсон) - Титан (Маріуполь, Донецька обл.) 5:4 (1:4)

Голи: Помигалов,15, 17, Касперович, 17 (пен.), 18, 30 - Мозальов, 4, 6, 13, Погорецький, 9

Попередження: Касперович, 12, Кушнірук, 24 (обидва - Амалтея)

Вилучення: Алексєєв, 17

Херсонці вирішили не зраджувати своїм принципам і одразу почали використовувати воротаря в полі, але перша ж обрізка одразу обернулася голом. Маріупольці в першому таймі вдало комбінували, а їхні швидкі стіночки стали смертельною зброєю для захисту херсонців і завдяки цьому вдалося забити ще. Рахунок плавно доріс до 0:4 і, чесно кажучи, в цей момент не вірилося, що "амалтеївці" зможуть вилізти з цієї ситуації. Надію на краще партнерам подарував Помигалов - 1:4.

На перших хвилинах другого тайму ситуація перевернулася догори дригом: воротар "Титану" не зумів зловити несильний дальній удар, а Помігалов вдало зіграв на добиванні. Одразу ж рука Алексєєва стала на шляху м'яча у ворота і "Титан" отримав подвійне покарання: Алексєєв побачив перед собою червоне світло, а Касперович вдало реалізував пенальті. Глядачі на трибунах не встигли перевести подих як невтомний Касперович підхопив м'яч на своїй половині і, не зустрівши спротиву з боку опонентів, вийшов на ударну позицію і оформив дубль - 4:4. Гол-близнюк того, що забив воротар "ІнБев-НПУ" львівській "Енергії". Далі команди продовжували дарувати глядачам неймовірне видовище з купою гострих ситуацій. Касперович продовжував залишатися однією з головних персон на паркеті. Він, як ви зрозуміли. встигав бігати в атаку, але й про свої прямі обов'язки не забував. При виході двох гравців "Титану" на самотнього Касперовича, той відбив удар Розума, а як він декілька разів витягував м'яч у нижніх кутах! Команди вирішили зіграти без захисту і нейтральні глядачі на трибунах навіть обрали собі когось із суперників, щоб за них уболівати до кінця матчу. Символом матчу став Касперович, який цілком міг зіграти Сеньйора Помідора у екранізації "Пригод Цибуліно", настільки червоним він був після регулярних ривків до чужих, а потім і своїх воріт. Цей рядок був написаний перед останніми секундами, коли Касперович наважився на удар метрів з 30-ти і після рикошету м'яч влетів у ворота!!! Воротар "Амалтеї" зробив хет-трик і приніс перемогу своїй команді. Цей матч повинен увійти в "золоту колекцію" всеукраїнських фіналів АФЛУ.

Голи Дениса Касперовича (Амалтея) потрапили до ТОП-10 голів першого ігрового дня Всеукраїнського фіналу АФЛУ 2018 (1 хв. 23 сек., та 2 хв. 35 сек.)

aflu.com.ua

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser