Евро-2022. Украина уступила Испании и заняла четвертое место.

Евро-2022. Украина уступила Испании и заняла четвертое место.
У збірної України знову набралася повна заявка, але Разуванов помітно кульгав і було зрозуміло, що вийти на паркет не зможе. Іспанці не могли розраховувати на Кателу, але всі вже до цього звикли та й глибина їхньої лави й без нього вражає. До речі, сьогоднішній матч був особливим для їхнього капітана Карлоса Ортіса. Він був для нього 215-м і останнім у формі «Фурії рохи». З моменту свого дебюту 2007 року він на семи чемпіонатах Європи зіграв 55 матчів (кваліфікація+фінальні стадії). Неймовірні показники іспанської зірки.
 
Після надемоційного і принципового протистояння у півфіналі з Росією виникали побоювання, що у «синьо-жовтих» не вистачить сил і емоцій на черговий суперматч. Тренерський штаб розв'язав це питання дуже швидкими змінами двох четвірок. Кожен квартет грав по 1,5-2 хвилини й змінювався.
 
Іспанці почали дуже агресивно й апогеєм цього стартового  штурму став удар Рауля Гомеса в стійку з метра. Зайве говорити, що в ці хвилини та впродовж усього матчу Кирило Ципун працював у поті чола.
 
«Синьо-жовті» декілька разі вийшли в хороші контратаки, а супернагода випала на 7-й хвилині. Абакшин здавалося бив у майже порожні ворота, але Ереро якимось дивом встиг «пірнути» під його удар, а під добивання Журби кинулася ледь не вся іспанська команда.
 
В середині тайму іспанці відкрили рахунок і в наші ворота влетів черговий диво-гол. Ортіс з ауту накинув на Мельядо, а той лівою з льоту, як з гармати, спрямував м’яч у дальню «дев’ятку» - 1:0. Але м’яч то при введенні у гру котився…

Після цього Шотурма одразу вийшов у ролі «летючого воротаря» і міг зрівняти рахунок, але не встиг замкнути «дальній кут».

Українці продовжили за будь-якої зручної нагоди грати в п’ять польових гравців, а Ереро ледь не відзначився у своєму останньому матчі за збірну, проте влучив у стійку порожніх воріт.
 
Втім, зрівняли рахунок підопічні Косенка у рівних складах. Чернявський виграв підбір і з 7 метрів низом акуратно пробив у ближній кут – 1:1. Вже за хвилину іспанці знову святкували: Солано з лівого флангу з розвороту в дотик розстріляв наші ворота – 1:2. З тим і пішли на перерву.
 
Другий тайм умовні гості одразу почали зі Зваричем у ролі п’ятого польового гравця. І за будь-якої нагоди ми намагалися розіграти умовну більшість.
 
Лебідь і Сірий здалеку перевіряли реакцію Ереро, а потім пройшла комбінація, як у матчі з Росією, але цього разу Абакшин з меж штрафного перекинув і голкіпера, і ворота.
 
Під час рівних складів у нас почали виходити свіжі Педяш і Радевич, щоб дати перепочити основній обоймі.
 
На 27-й хвилині Чернявський двічі підстрахував Ципуна у порожніх воротах після ударів Кампоса.
 
Після цього Ципун продовжив творити дива, але знову проти нас зіграв «стандарт». Боїс після розіграшу кутового і рикошету таки пробив нашу «стіну» у воротах – 3:1.
 
За мить стався вирішальний момент у грі. Збірна Україна знову намагалася розіграти штучну більшість, але Ортіс відібрав м’яч у Лебедя й Адольфо закотив його у порожні ворота – 4:1. Лише 26 секунд розділили два взяття воріт від іспанців...
 
Тренерський штаб українців одразу відреагував тайм-аутом.
 
У рівних складах Корсун і Чернявський мали шанси, щоб скоротити відставання у рахунку. Згодом Лебідь відбив удар в наші порожні ворота, а потім сам же завершував контратаку, однак не зумів переграти першого номера суперників.

За 4 хвилини до кінця Зварич з меж штрафного знову програв свою дуель Хесусу Ереро і після цього команди просто догравали.
 
Навряд чи багато хто вірив, що Україна зуміє посісти четверте місце на континентальному форумі, а тому цей результат можна вважати успішним. Цілих 17 років «синьо-жовті» не вривалися в четвірку найсильніших команд континенту. А ще більшим досягненням став поштовх, який дав цей виступ для популяризації футзалу у нашій країні. Тепер головне вдало використати ці надбання, а не розгубити їх на шляху.
 
Іспанія – Україна 4:1 (2:1)
Іспанія: 
Хесус Ереро (вр) – Ортіс (к), Рауль Гомес, Лосано, Мельядо – Борха, Боїс, Адольфо, Сесіліо – Чіно, Рауль Кампос, Солано.
Запас: Плана (вр).
Україна: Ципун (вр) – Чернявський, Корсун, Шотурма (к), Зварич – Лебідь, Абакшин, Журба, Фаренюк – Сірий – Радевич, Педяш.
Запас: Савенко (вр), Разуванов.
Голи: Мельядо 10'46'' (гп - Ортіс), Солано 17'54'' (гп - Чіно), Боїс 30'40'' (гп - Борха), Адольфо 31'06'' (гп - Ортіс) – Чернявський 16'52''
Попередження: Зварич 16'40'', Лебідь 26'20'', Сірий 31'06'' (усі – Україна)
Загалом ударів: 36 (20) – 44 (27)
В площину: 16 (9) – 13 (6)
Повз: 12 (8) – 10 (6)
Заблокованих ударів: 21 (15) – 8 (3)
Каркас воріт: 2 (2) – 1 (0)
Кутові: 9 (4) – 10 (3)
Порушення: 3 (2) – 8 (4)
 
 
 
Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser