Євро-2022. 3 тур. Україна поступається Португалії, але виходить у чвертьфінал.

Євро-2022. 3 тур. Україна поступається Португалії, але виходить у чвертьфінал.

Перед вирішальним матчем групового етапу збірна України знову мала втрати. До вже відсутніх Разуванова, Радевича і Педяша додався ще й Фаренюк. На щастя, повернувся хоча б Журба, тож українцям знову довелося розраховувати тільки на 8 польових гравців. Відповідно знову відбулися зміни у четвірках: Чернявський повернувся у стартовий квартет, як і у грі проти Нідерландів, а другий квартет був «хітівським» з вкрапленням Абакшина. У португальців же ніяких кадрових проблем не було.

На перших хвилинах відбувся обмін ударами у виконанні Зварича та Еріка, але загалом команди більше уваги приділяли надійній і неспішній грі.

Хто забив би першим м’яч – той би одразу отримав перевагу. Тому українці раніше часу не лізли ризикувати, а португальців і так влаштовувала поточна ситуація.

Найбільш активним у «жовто-блакитних» у першій половині гри був Ігор Чернявський.Спочатку він опинився віч-на-віч з воротарем і «щічкою» в дотик спрямував м’яч трохи повз. Потім в середині тайму він «розім’яв» Андре Соузу здалеку, а ближче до кінця тайму здійснив рейд правим флангом ледь не від своїх воріт та пробив як з гармати. І цього разу кіпер «команди обраних» відбив м’яч, але його руки після цього боліли ще дуже довго. За мить все той же Чернявський не дотягнувся до скидки Корсуна у штрафному майданчику.

У португальців звично активним був Пані Варела зі своїми традиційними зміщеннями в центр з ударом.

Традиційно наднадійно грав Ципун, що впорався з особливо небезпечними ударами Бруну Коелью і Томаша Пасу з відскоком. І той же Пасу сам пробачив нам, коли пробив повз воротар з двох метрів після передачі з ауту.

Після розміреного рідкісного обміну уколами тайм плавно дійшов до свого завершення.

Старт другої половини гри був для нас не з приємних. Підопічні Жоржа Браза міцно взяли м’яч під свій контроль і почали постійно турбувати Ципуна. Проте Зікі, Афонсу і Бруну Коелью з дуже вигідних ситуацій програвали дуель нашому стражу воріт.

Українці ніяк не могли налагодити контргру і збити градус напруги біля своїх воріт. Хоча, Чернявський за рахунок індивідуальних дій ледь не протаранив увесь захист чинних чемпіонів світу і Європи.

Рахунок 2:1 на користь нідерландців в паралельному матчі та перебіг подій на паркеті не влаштовували нашу збірну. Тож за 13 хвилин до кінця тренерський штаб Косенка кинув в бій Михайла Зварича у ролі п’ятого польового.

Поки українці акуратно перепасовувалися у більшості, серби здійснювали камбек з «ораньє». Тим часом на рівному місці травмувався Зварич. Михайло ще на морально-вольових відіграв декілька хвилин, але надалі присів на лаву.

Абакшин не в більшості небезпечно, але слабко пробив з дуги після довгої передачі з ауту, а Ципун знову врятував після ударів Пані та Еріка головою.

За 3 хвилини до кінця в нашому штрафному майданчику загорілася справжня пожежа. І якщо першу хвилю наш захист витримав, то з другого разу Зікі свій момент зумів реалізувати.

Журба одразу ж вийшов у нас п’ятим польовим, хоча і цей рахунок нас влаштовував. Якраз Сергій і мав дві нагоди, щоб зрівняти рахунок, але Андре Соуза просто демонстрував дива у «рамці».

Португальці втримали переможний рахунок і з 9 очками виграли групу А. Україна хоч й поступилися чемпіонам світу і Європи, але за підсумками трилеру в паралельному матчі зуміла посісти друге місце у групі. Отже, «жовто-блакитні» вийшли у чвертьфінал, де нашим суперником буде збірна Казахстану. Хочеться сподіватися, що хоча б у чвертьфіналі Олександр Косенко зможе розраховувати на всіх гравців.

Україна – Португалія 0:1 (0:0)
МартініПлаза, Гронінген
Арбітри: Алехандро Мартінес Флорес (Іспанія), Хуан Галлардо (Іспанія), Григорій Ошомков (Естонія)
Хронометрист: Даніел Маткович (Швейцарія)
Україна: Ципун (вр) – Чернявський, Корсун, Шотурма (к), Зварич - Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба.
Запас: Савенко (вр).
Португалія: Андре Соуза (вр) – Ерік, Жоау Матуш (к), Бруну Коелью, Пані Варела – Томаш Пасу, Афонсу Жезуш, Зікі, Тьягу Бріту – Андре Коэлью, Фабіу Сесіліу, Мігел Анжелу, Паулета.
Запас: Еду (вр).
Голи: Зікі 36'13''(гп - Фабіу Сесіліу)
Попередження: Шотурма 32'30'', Абакшин 39'18'' (обидва – Україна)
Загалом ударів: 31 (17) – 37 (20)
В площину: 10 (6) – 14 (6)
Повз: 17 (8) – 11 (9)
Заблокованих ударів: 12 (5) – 4 (3)
Каркас воріт: 1 (1) – 0 (0)

futsalua.org

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser