Продексім в домашній зустрічі переграє Енергію.

Продексім в домашній зустрічі переграє Енергію.

За непоганої гри львівські енергетики зазнали поразки на виїзді від херсонського "Продексіму" з рахунком 2:4.

На початку зустрічі обидві команди мали нагоди відкрити рахунок.  У львів'ян небезпечно пробивали Олег Легендзевич та Віталій Ковальчук. У свою чергу голкіпер енергетиків Назарій Войтович парирував удари Віталія Скорого, Михайла Зварича та Станіслава Моспана.

Одним з ключових у зустрічі став відрізок часу впродовж 8-9 хвилини. Спершу “Продексім” вдало розіграв штрафний і Петро Шотурма вивів господарів вперед.  Згодом Михайло Зварич вдало замкнув передачу від Миколи Білоцерківця і подвоїв перевагу херсонців.

Такий “холодний душ” не знітив енергетиків — львів'яни активно шукали можливості відігратись. Загрожували воротам суперників Тарас Кузь, Віталій Ковальчук, Мар'ян Пелех, Олег Гасюк.

Свої нагоди створювали і “мельники”: на вістрі атаки були Дмитро Сорокін, Микола Білоцерківець, Петро Шотурма, Михайло Волянюк.

На 17 хвилині “Енергія” зуміла скоротити відставання. Удар Мар'яна Пелеха парирував Кирило Ципун, а першим на добиванні опинився Володимир Буньо, який відправив м'яч у “дев'ятку”.

Але на 20 хвилині Ігор Корсун ударом з правого флангу забив третій гол для “Продексіму”. За рахунку 3:1 на користь херсонців команди пішли на перерву.

У другому таймі енергетики продовжили атакувати, можна відзначити небезпеку від Віталія Танського, Тараса Кузя, Володимира Буня.

Однак свій шанс знову використали господарі. На 25 хвилині Ігор Корсун потужним ударом зліва оформив дубль у матчі.

Відповідь львів'ян не забарилась. Вже за хвилину Олег Легендзевич отримав передачу від Андрія Ременця і відправив м'яч у ворота повз голкіпера.

Надалі до атак “Енергії” підключався воротар Назарій Войтович, а згодом Віталій Танський у ролі п'ятого польового гравця.

“Зелено-білі” контролювали м'яч, небезпечно завершували розіграші Тарас Кузь, Степан Струк, Мар'ян Пелех.  Однак більше голів у цьому поєдинку не було.

Попри поразку “Енергія” зберегла за собою шосту сходинку у турнірній таблиці, адже хмельницький “Сокіл”, який відстає на один бал, цей тур пропускав. Саме з хмельничанами енергетики зустрінуться вдома у 16 турі найближчої неділі.

15 тур. 12 лютого 2020 року. Favbet Екстра-ліга. Херсон. СК ХВУФК

“Продексім” (Херсон) - “Енергія” (Львів) — 4:2 (3:1)

Голи: Шотурма (8), Зварич (9), Корсун (20, 25) — Буньо (17), Легендзевич (26).

"Енергія":  Войтович — Танський, Легендзевич, Ковальчук, Гасюк, Струк, Пелех, Кузь, Буньо, Ременець — Пітуля, Марциняк.

"Продексім": Ципун (Савенко) — Скорий, Волянюк, Роніньйо, Бессалов, Зварич,  Шотурма, Білоцерківець, Корсун, Сорокін, Моспан.

Попередження: Моспан (27).

Арбітри: А. Швець (Харків), М. Нечипуренко (Кривий Ріг), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Пресслужба ФК "Енергія"

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser