Відбулося засідання Виконкому Асоціації футзалу України.

 Відбулося засідання Виконкому Асоціації футзалу України.

12 червня у столичному Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Асоціації футзалу України, основними питаннями якого стали підведення підсумків сезону 2018/2019 та вирішення низки робочих питань, пов’язаних з проведенням нового сезону. Засідання було проведено у розширеному форматі з запрошенням керівників та представників усіх регіональних асоціацій.

У засіданні також приймав участь голова Асоціації футзалу Херсонської області, член Виконкому АФУ Олексій Левченко. 

Протягом заходу було підведено підсумки сезону 2018/2019, впродовж якого Асоціація футзалу України провела 42 Всеукраїнських змагання різного рівня. Голови кожного з комітетів АФУ прозвітували щодо виконаної роботи та детально розповіли про напрямки своєї діяльності. Було відзначено цьогорічні нововведення у проведенні змагань кожним з них.

Зокрема, цього сезону наші  національні команди вдало виступили на міжнародній арені. Жіноча студентська збірна посіла друге місце на чемпіонаті світу у Казахстані, а чоловіча – стала бронзовим призером змагань. Національна жіноча збірна посіла четверте місце на дебютному чемпіонаті Європи, який пройшов у Португалії. У свою чергу, юнацька збірна кваліфікувалася до фінальної частини Євро-2019, який у вересні прийматиме Латвія.

У дитячо-юнацьких змаганнях у різних вікових групах було проведено 7 чемпіонатів, 7 кубків, Всеукраїнський фестиваль з футзалу та Кубок Конференцій. З наступного сезону заплановано проведення чемпіонату серед команд Юнацької Екстра-ліги у категорії U-17. Окрім того, додатково буде розіграно Кубок України у категорії U-16.

Цього сезону у чоловічих змаганнях було змінено формат проведення чемпіонату України серед команд Екстра-ліги (замість системи плей-офф було впроваджено фінальну частину серед команд чільної шістки). Також змін зазнав і чемпіонат України серед команд Першої ліги (замість поділу команд за регіональним принципом у регулярній частині було повернено класичну систему, де кожен з учасників проводить по 2 матчі з іншими суперниками). Відзначалося, що склад учасників Екстра-ліги поповнив чемпіон Першої ліги – «АРПИ Запоріжжя», а до Першої ліги приєдналися всі учасники Фіналу Чотирьох Другої ліги: одеський «Епіцентр К-Таїрова», роменський «Рятувальник», «Шевченків край» з Черкащини та сумський «Food Centre».

У ході роботи Виконком затвердив міжнародний календар спортивних заходів Асоціації футзалу України на сезон 2019/2020 для національних збірних усіх рівнів (національна чоловіча збірна, національна жіноча збірна, юнацькі збірні (U-17 та U-19).

Наступного сезону Асоціація футзалу України продовжуватиме співпрацю з технічним партнером – компанією «Select». З метою розвитку та популяризації футзалу у цьому сезоні було розподілено та передано 500 м’ячів у регіональні асоціації, клуби та команди різних рівнів.

Заключними питаннями засідання Виконкому стало обговорення умов співпраці з титульним партнером Екстра-ліги сезону 2019/2020. Члени Виконкому підтримали запуск такого партнерства з нового сезону.

Окрім того, після засідання Виконкому було проведено зустріч з представниками регіональних асоціацій, впродовж якої було підведено підсумки фіналів АФЛУ попереднього аматорського сезону та обговорено напрацювання на майбутній.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Читайте также
We are recommending you to use more newer version of browser